Περιοχή

 

τα σεμινάρια

Μηλιές, Πήλιο

Κάπου μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης βρίσκεται το πανέμορφο Πήλιο το οποίο δεσπόζει στο ομώνυμο βουνό. Στις πλαγιές αυτού του βουνού βρίσκεται το χωριό Μηλιές. Το χωριό περιτριγυρίζεται από ελαιόδεντρα και μηλιές, από τις οποίες το χωριό έχει πάρει το όνομά του. Η όμορφη πλατεία του χωριού αποτελεί τόπο συνάντησης για τους Έλληνες. Οι ταβέρνες σερβίρουν παραδοσιακά γεύματα, μεταξύ των οποίων τα διαφορετικά είδη πίτας, που είναι και τα πιο γνωστά. Τα σπίτια του χωριού συνδέονται μεταξύ τους με καλντερίμια, τα παραδοσιακά μονοπάτια που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν από γαϊδούρια. Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο τελικός σταθμός του μικρού τρένου του Πηλίου. Η σιδηροδρομική γραμμή λειτουργεί από το 1894 αν και η λειτουργία της διακόπηκε το 1970. Ωστόσο, το τρενάκι πραγματοποιεί και πάλι δρομολόγια μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με συχνές στάσεις. Συγκεκριμένα, η χειροκίνητη αναστροφή της κατεύθυνσης της μηχανής του τρένου στις Μηλιές είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Η αρχική ονομασία του μικρού τρένου ήταν Μουτζούρης. Ευτυχώς, ο καπνός του δεν είναι πλέον τόσο έντονος, ώστε με ανοιχτά τα παράθυρα μπορεί κανείς να απολαύσει την καταπληκτική θέα στον Παγασητικό Κόλπο

Σύμφωνα με την μυθολογία, οι θεοί του Ολύμπου είχαν επιλέξει αυτή την περιοχή ως θέρετρό τους. Οι πολλές θυσίες που πραγματοποιούσαν στην περιοχή οι κάτοικοι με την πάροδο του χρόνου για να ευνοήσουν του θεούς του Ολύμπου περιλάμβαναν συχνά φρούτα και σπόρους. Έτσι, η βλάστηση που είχε δημιουργηθεί στις πλαγιές είναι πλούσια και ποικίλη. Τα ορεινά χωριά μαρτυρούν ότι στην περιοχή εδώ και χρόνια ο πληθυσμός ασχολούνταν με το εμπόριο. Τα χαρακτηριστικά σπίτια, τα αρχοντικά, είναι παράδειγμα αυτού του πλούτου.Ακόμα και σήμερα η οικοδόμηση επιτρέπεται μόνο ακολουθώντας την συγκεκριμένη παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Τα αρχοντικά μπορεί να συναντήσει κανείς μεταξύ άλλων στις Μηλιές, τη Βιζίτσα και τις Πινακάτες, χωριά σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο.

Από το βουνό απολαμβάνει κανείς την πανοραμική θέα στη θάλασσα. Ο Παγασητικός Κόλπος είναι ένας μεγάλος κόλπος με ωραίες παραλίες. Στα Άνω Λεχώνια και τα Καλά Νερα η ακτή καταλήγει σιγά σιγά στη θάλασσα. Αλλά και άλλα χωριά διαθέτουν πανέμορφες παραλίες, όπως η Κορώπη, η Κάτω Γαζέα και η Άφησσος.

 

 

Ο Κήπος του Πηλίου είναι ένα έργο της Ross Holidays, Προσφέρουμε επίσης βίλες στην Νότια Κρήτη.

cms & webdesign by Footsteps

English - Villas in Greece Nederlands - Villas in Griekenland Ελλάδα - Βίλες στην Ελλάδα